Skip to content

Practică recalibrarea-fulger

Pilula te invită astăzi la o recalibrare-fulger a propriei ființe. 

Trăim aceleași vremuri incerte, însă vestea e că nu sunt cu mult mai incerte decât cele dinaintea începerii pandemiei. Diferența o face faptul că acum, incertitudinea este mai vizibilă ca înainte.

Tema de azi nu este însă incertitudinea ci tocmai opusul acesteia: claritatea.

Și pentru a aduce claritatea am ales ca metodă practică recalibrarea, larg folosită în ingineria mecanică și electronică. Pe scurt, recalibrarea ființei presupune o ajustare / redefinire / restaurare a propriilor comportamente / acțiuni / procese de gândire după o serie de setări predefinite care constau în convingerile personale. Azi o poți aplica asupra ta prin trei pași practici:

  1. Analiza convingerilor care mă împing în viață zi cu zi;
  2. Selecția și prioritizarea celor mai importante convingeri;
  3. Implementarea acțiunilor care decurg din rolurile sociale asumate (de exemplu: ca părinte, pentru a asigura bunul mers al familiei, e nevoie să asigur … ca atare urmăresc să îmi îndeplinesc (job/ meserie/ afacere) la nivelul solicitat și să îmbunătățesc (eficiența / rapiditatea / calitatea / etc).

Exemplele pot continua însă procesul recalibrării trebuie să fie unul scurt și, pentru a identifica rapid convingerile centrale care ne susțin activitățile zilnice, putem să observăm ceea ce ne este mai drag să facem zi de zi.

Pace și putere!

Published inPilula De Minte

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *