Skip to content

Legea Atractiei VS Legea Unitatii

97590795_o
Există o lege universală, Legea Atracției, care spune că toată lumea are capacitatea de a atrage lucruri cu gândurile și intențiile sale. Potrivit acesteia, în cazul în care gândurile noastre sunt negative, vom atrage lucruri rele, și în cazul în care gândurile noastre sunt pozitive, vom atrage lucruri bune. Se pune întrebarea – este această lege cu adevărat universală? Ce ar putea fi dincolo de Legea Atracției?

Promisiunea Cheii Supreme

Acest pasaj este din broșura Legii Atracției, desigur: “Pentru toți cei care vor să facă ceva ca să își îmbunătățească viața lui/ei, cea mai bună veste este că este posibil să se realizeze ceea ce el / ea într-adevăr vrea, în orice moment. Alegerea este doar la noi. Oricine este capabil să o facă învățând și practicând metoda cea mai adecvată. ”

law-of-attraction-and-quantum-physicsOferta sună cam așa: “Aș dori să-ți imaginezi o poartă mare de fier. Este o poartă grea, greu de deschis. Te ține în locul în care nu dorești să fii deloc. Se pare, totuși, că într-o zi poarta se va deschide, și atunci când se va întâmpla, este posibil să experimentezi libertatea de care până acum doar ai citit.

În visele tale locuiești unde vrei să fii, poți goli pocalul bucuriei până la fund, poti atrage venitul pe care crezi că îl meriți, poți trăi exact așa cum ți-ar plăcea! Cursul îți oferă o șansă; hai să deschidem poarta împreună, și, o dată ce facem asta, o nouă lume, plină de posibilități și promisiuni se va deschide pentru tine. Vei primi răspunsuri la întrebările tale de ce nu ai trăit până acum în bogăția pe care știi foarte bine că o meriți.”

Întreaga noastră viață este o fugă. Alergăm după dorințe și vise neîmplinite. Suntem atrași de bani, putere, faimă, o viață fericită, abundentă. Toate aceste minciuni sunt ascunse în spatele porții de fier care se afișează impozantă în fața noastră. Dar, acum, ni se oferă cheia supremă, cu care ne îndeplinim toate visele, deoarece vom putea descuia poarta de fier. Prin folosirea întocmai a legii atracției vom putea realiza tot ceea ce poftim, tot ce dorim se va așterne la picioarele noastre.

Alergăm – dar Unde?

Ce se ascunde în spatele acestei vieți grăbite? Ce ne face să trăim constant sub vraja țelurilor noastre?

Motivați de ambițiile noastre, urmărim diferite țeluri pe tot parcursul vieții. Aspirăm mereu la ceva, mereu vrem să realizăm ceva. Această fugă agitată este instigată de temerea că încă nu am devenit ceea ce vrem să fim. Nu suntem satisfăcuți niciodată, întotdeauna vrem altceva, vrem să fim mai buni, mai frumoși, mai bogați decât suntem acum.

Law-of-Attraction-300x275Toți își hrănesc o imagine ideală a ceea ce el/ea vrea să fie. Mintea proiectează această imagine idilizată în viitor și dezvăluie o cale către ea.
Dar aceasta imagine necesită o fugă continuă, stres, anxietate și îngrijorare în viața noastră, că nimic nu e gratis, trebuie să ne zbatem să ne atingem țelurile. Si acum iată cheia supremă care, folosită, va elimina anxietatea, va pune capăt aceste curse obositoare. Legea atracției ne oferă asta.

Dar, chiar dacă vom folosi cheia supremă și punem în aplicare imaginea noastră idilizată, sentimentul de satisfacție nu durează foarte mult timp, deoarece există atât de multe alte obiective în viață, așa că ne stabilim un alt obiectiv, chiar mai ambițios, deoarece există atât de multe domenii ale vieții în care nu am avut atât de mult succes.

Acesta este modul în care vom urmări obiectivele noastre până la moarte, când ne dăm seama cât de lipsit de sens a fost totul. Dar, de ce sunt aceste obiective lipsite de sens, vom începe să protestăm imediat. Protestul este cauzat de natura variată a formelor și modelelor, căci în lumea lor orice formă și model se pot modifica permanent, naște și sfârși. Orice atragem către noi cu cheia supremă, vom pierde, căci toată lumea părăsește această lume cu mâinile goale, toți cei care-și urmăresc obiectivele, trăiesc în vraja trecutului și a viitorului.

În timpul călătoriei noastre spirituale trebuie să recunoaștem acest proces, iar noi trebuie să realizăm că nu mai avem nevoie să devenim ceva nou, căci suntem cu toții în posesia tuturor calităților pe care le-am urmărit până în prezent în visele noastre.

Ce înseamnă Așteptarea în Spatele Porții?

Asta poate să nu fie întrebarea cea mai potrivită; întrebarea potrivită ar fi mai degrabă “La urma urmelor, de ce avem nevoie de o poartă?” Cine a creat, și cine ne împiedică de a ajunge la lucrurile care sunt atât de importante pentru noi, e. g. libertate?

orokelet_keretes_2-195x300O privire la cursa noastră arată că există în spatele ei o intenție de a deveni altcineva. Cu toate acestea ideea că avem nevoie a deveni altceva decât ceea ce suntem  nu e a noastră. Nu noi am inventat-o, ne-a fost dată de societatea în care ne-am născut.
Părinții noștri și mai târziu diferiți profesori nu ne-au acceptat așa cum eram. Din cele mai vechi timpuri, ei încearcă să ne modeleze pentru a se potrivi așteptărilor lor și ale întregii societăți.

În scopul de a ne potrivi în matricele lor, părinții și profesorii noștri au creat poarta grea de fier, și ne-au ținut departe de tot ceea ce, în perioada copilăriei, nu s-a potrivit cu așteptările lor.
Acesta este modul în care, în cursul anilor am devenit doar imitații în loc de ființe umane independente. Acesta este modul în care libertatea de a ne dezvolta individualitatea în conformitate cu propriile noastre reguli ne este luată.

Iar acum, cu cheia supremă a legii atracției, poarta de fier este deschisă, și am putea recâștiga libertatea pierdută. Respirăm adânc și credem că toată lumea s-a deschis pentru noi, avem posibilități la care doar am visat înainte.

Întrebarea este, ce putem face cu libertatea? Din păcate, experiența generală este că cei mai mulți Căutători încep să folosească această libertate ca imitații doar, în scopuri pe care părinții noștri și profesorii obișnuiau de a crede că înseamnă libertatea. În acest fel, atragem tot ceea ce ne-a lipsit: bani, putere și o varietate de divertisment. Vom realiza obiectivele pe care le-am urmărit până acum.spiritualawakening

Dar acest traseu, după cum am văzut mai înainte, ne conduce, în cel mai bun caz, la recunoașterea inutilității acestei libertăți.

Doar realizarea lipsei de sens a luptei de zi cu zi în lumea formelor și modelelor ne aduce libertate reală, care este libertatea de a înceta a ne identifica cu forme și tipare.

Legea Unității este Adevărata Cheie Supremă

Odată ce ne dăm seama că cheia supremă și poarta de fier nu sunt reale, ce putem face? Cum putem găsi adevărul? Există o cheie supremă reală totuși, pentru a deschide poarta Realității?

Da, acea cheie supremă există, și este identică cu starea noastră reală de existență. Aceasta este starea de Conștiință Pură, fără identificări, starea de Observare a Prezentului. Oneness-300x168

Liantul care compune acea Conștiință Pură și o leagă la forme și modele este activitatea minții. Mintea judecă și categorisește pe oricine și orice, împărțindu-le în categorii bune, rele și neutre.

Daca criticăm sau ne place ceva sau de cineva, ne identificăm cu opinia noastră și cu emoțiile care vin la pachet cu asta. Când găsim ceva neutru, îl punem în categoria “poate ne folosește mai târziu”, care este de asemenea o modalitate de a identifica.

În starea de Observare a Prezentului, noi suntem contemplativi, suntem liberi de dorința de identificare cu gândurile și emoțiile. Nu mai judecăm lucrurile, nu mai categorisim, nu mai opunem rezistență gândurilor și emoțiilor. În schimb le observăm ca niște martori cum apar, rămân pentru o vreme apoi dispar. Ele dansează dansul formelor și tiparelor în spațiul Conștiinței care de fapt suntem noi.

Legea Unității. Aceasta este cheia supremă care deschide toate încuietorile!

Despre autor

Frank M. Wanderer Ph.D este un profesor de psihologie, un cercetator al conștiinței și scriitor. Frank este autorul cărților “The Revolution of Consciousness: Deconditioning The Programmed Mind”

Până data viitoare alege doza potrivită de inspirație.
Pe curând,
Faust D.

Published inSpiritualitate Practică

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *