Skip to content

De ce vreau să dețin metale prețioase?

Este un început bun, dar nimic nou, căci metalele prețioase sunt asociate prosperității de mai bine de 5000 de ani, deci cu foarte mult timp înainte ca eu și tu să ne naștem și cu la fel de mult timp înainte să începem să gândim matur și practic legat de aspectul financiar al vieții noastre.

Subiectul este unul drag mie și, din acest motiv, mi-a permis să atrag o expertiză de aproape 7 ani, drept pentru care am decis că e momentul să pun într-un singur loc un mic ghid pentru tine, acum, când ai înțeles de ce e nevoie să deții metale prețioase (de trezorerie adaug eu și voi explica mai pe larg la ce mă refer).

 

Primul pas

 

Informează-te corect pentru a lua decizii din interiorul tău și nu ca efect al unor valuri informatice efemere (din categoria: se dărâmă economia, dispare banul, vine sfârșitul lumii). Economia se transformă, e drept, pentru că există o bulă artificială creată de banul printat necontenit și nesusținut de aur, ceea ce trebuie să ne determine să achiziționăm active financiare tangibile.

Cum am procedat eu?

Am căutat (și am găsit) acel proiect educațional care m-a ajutat:

Unu: să-mi construiesc fundația psihologică. Adică să înțeleg ce este averea, de ce e important să am avere și cum se măsoară averea. Pe parcurs am scos la iveală o tonă de convingeri negative/limitative legate de avere/ban de genul: banul îi ochiul dracului, ca să fii bogat trebuie să furi, să fii corupt, să înșeli oameni, nu pot achiziționa aur de trezorerie dacă nu dispun de sume mari de ban (cred că sesizezi deja că mă refer la ban – corect nu bani – incorect) și tot felul de prejudecăți legate de ban și de a fi bogat/a avea avere preluate din generație în generație, din familie, școli și mainstream media.

 

Doi: să îmi creez obiceiuri financiare noi prin a începe să îmi împart venitul în mai multe pușculițe:

10% – Economii pe Termen Lung

10% – Economii pe Termen Scurt

10% – Educație

5-10% – Caritate

50-55% – Nevoi

Mă opresc la Economii pe Termen Lung. Aceasta este pușculița care, efectiv, te face să simți că strângi avere (binecunoscutul concept ‘mă plătesc pe mine primul) și aici vorbim de acel saving (salvez parte din bani de la inflație) în bunuri tangibile care își păstrează valoarea întrinsecă/puterea de cumpărare și care pot lua diverse forme (metale prețioase, diamante, vinuri, colecții de artă, imobile, proprietăți, lanțuri de magazine ș.a.); mă opresc aici la subiectul articolului, metalele prețioase Au și Ag de trezorerie. Și trec la punctul

 

Trei: Averea se măsoară în bunuri tangibile așa cum arată câteva din exemplele de mai sus. Banul nu este tangibil, el nu (mai) stochează valoare economică, ci este doar un mediu de schimb foarte uzual. Metalele prețioase de trezorerie sunt considerate și au fost considerate dintotdeauna store of value (nu aș putea să o spun mai bine în română).

 

Fac o pauză și îți mărturisesc că toate acestea m-au dezamăgit cumplit pentru că în mintea mea se presupunea că trebuie să fiu milionar ca să pot deține aur. Am primit și vestea bună pe care ți-o dezvălui mai jos.

 

Al doilea pas

 

În lumina a ceea ce am spus mai sus asigură-te că acum vrei să aduni avere conștiincios, nu să faci speculă cu Au și Ag (ceea ce nu este subiectul articolului). 

Ceea ce urmează să faci este să găsești un producător/rafinărie popular localizat sau asociat cu Elveția sau Dubai și care să nu fie doar un comerciant sau speculant ci să îți ofere transparență totală prin interfață umană, adică personal care să-ți ofere îndrumare pe tema deținerii metalelor prețioase ca să înțelegi dacă ești potrivit pentru a le deține sau nu, și cum să găsești rafinăria potrivită.

 

Al treilea pas

 

Urmează natural: ia decizia să strângi avere ca la carte, nu prin speculă (ceea ce nu face subiectul articolului) și fă în continuare ceea ce faci cu drag căci Apocalipsa este doar (tradus din greacă) “Ridicarea vălului” adică trezirea și, ca urmare, restructurarea economiei și a altor domenii care au fost construite pe bule artificiale de minciună. Atenție, vorbim de restructurarea economiei, nu de dispariția acesteia. Tu vrei să fii pregătit pentru și să faci parte din noua economie.

 

Acum, dacă îți pui aceste două întrebări: 

– Poți să-mi acorzi îndrumare pe tema asta? Eu îți răspund: Da! Așa cum spuneam mai sus am strâns expertiză pe tema metalelor prețioase de trezorerie pe parcursul a 9 ani atât cât are și acest blog care îți stă la dispoziție.

– Poți să mă îndrumi către platforma potrivită? Eu îți răspund: Da! Dar nu înainte de a mă asigura că ai toate informațiile necesare pentru a lua personal decizia și că ești persoana potrivită pentru a deține metale prețioase de trezorerie.

Posibil să-mi scape anumite idei dar asta este alegerea ta dacă vrei să continui să cercetezi înainte și să pui întrebări. Ai nenumărate căi de contact care duc la mine. Este posibil chiar că deja am luat contact.

 

Până atunci îți doresc să faci alegeri inteligente, documentate, nu sub impulsul emoțional al valurilor informatice trecătoare.

 

 

Sunt om de acțiune și vreau să îmi creez biroul meu virtual de unde pot salva în Au și Ag. Click pe imagine!

Cu drag,

Published inEducatie financiara

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *