Practică recalibrarea-fulger

Pilula te invită astăzi la o recalibrare-fulger a propriei ființe. 

Trăim aceleași vremuri incerte, însă vestea e că nu sunt cu mult mai incerte decât cele dinaintea începerii pandemiei. Diferența o face faptul că acum, incertitudinea este mai vizibilă ca înainte.

Tema de azi nu este însă incertitudinea ci tocmai opusul acesteia: claritatea.

Și pentru a aduce claritatea am ales ca metodă practică recalibrarea, larg folosită în ingineria mecanică și electronică. Pe scurt, recalibrarea ființei presupune o ajustare / redefinire / restaurare a propriilor comportamente / acțiuni / procese de gândire după o serie de setări predefinite care constau în convingerile personale. Azi o poți aplica asupra ta prin trei pași practici:

  1. Analiza convingerilor care mă împing în viață zi cu zi;
  2. Selecția și prioritizarea celor mai importante convingeri;
  3. Implementarea acțiunilor care decurg din rolurile sociale asumate (de exemplu: ca părinte, pentru a asigura bunul mers al familiei, e nevoie să asigur … ca atare urmăresc să îmi îndeplinesc (job/ meserie/ afacere) la nivelul solicitat și să îmbunătățesc (eficiența / rapiditatea / calitatea / etc).

Exemplele pot continua însă procesul recalibrării trebuie să fie unul scurt și, pentru a identifica rapid convingerile centrale care ne susțin activitățile zilnice, putem să observăm ceea ce ne este mai drag să facem zi de zi.

Pace și putere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *