Vederea cu filtru AI

Astăzi te rog să încerci vederea cu filtru AI. Poate o faci deja sau poate nu, AI se referă la “Anti Iluzie”. De ce “Vederea Anti Iluzie”? Și, de fapt ce înseamnă iluzie?! Pe scurt, iluzie e ceva care pare a fi adevărat și nu e. Cum ne dăm seama care sunt iluziile și ce este adevărat? Ei bine, un singur exemplu, cel mai popular, ar fi adicțiile, cum ar fi, de pildă, fumatul. Cea mai evidentă iluzie, în acest caz, e chiar afirmația: “Sunt dependent/ă de fumat.” Iluzia de dependență, convinge, pur și simplu, pe cei care fumează să… fumeze în continuare. 

Ca să mă fac și mai înțeles merg și mai în spatele conceptului.

Iluzia acționează și se face vizibilă în momentul în care intervine acea presiune de a:

  • Face lucruri în defavoarea propriei persoane sau/și a celorlalți pentru că – de ex: așa e la modă sau din frica de a fi criticat;
  • Cumpăra lucruri în detrimentul propriului buget real, cu efect falimentul;
  • Acumula adicții în detrimentul propriei sănătăți;
  • Acumula lipsă de odihnă pentru că există o listă imensă de TO DOs;
  • Și lista poate continua.

Ca exercițiu îți propun să identifici acea arie a vieții tale ce necesită un update și măcar una din iluziile care totuși îți trece prin filtrul AI și să lucrezi la eliminarea ei ca mai apoi să observi acele lucruri care iau locul iluziei: poate fi odihnă mai de calitate, mai mult timp sau mai de calitate cu cei dragi, performanță mai mare în ocupația ta, ș.a.m.d.

Dacă vrei să mergi în detalii și mai tehnice răspunde-mi în secțiunea de comentarii; îți voi vorbi pe scurt despre cei 6 ‘mușchi’ ai minții și cum exact îi poți antrena ca să identifici mai ușor iluziile și să le înlocuiești cu acțiuni/convingeri productive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *